Choklad och kokoskaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

God söt och kladdig, utmäkt till en kopp kaffe. En liten klick grädde så passar den som efterätt. Sockermängden är i mesta laget kanske..... En bit räcker .

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 7,5 dl socker
  • 250 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 12 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • Havregryn
  • Kokossås (kokas)
  • 115 g smör
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 1,5 dl sirap
  • 2,25 dl socker
  • 300 g kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker.Blanda smör, mjöl, kakao, vaniljsocker, salt. Smöra en långpanna och strö ut havregryn. Bred ut smeten.
    2. Grädda 200 grader i 15 min.
    3. Koka kokossåsen i 5 min på svag värme. Bred ut över den varma kakan. In i ugnen ytterligare 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 13 april 2008

    Låter riktigt smaskigt, trevlig med en Nässjöbo/Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben