Kokoskakor av choklad

Serverar: 40 portioner

Kokos och choklad. Mums!

Ingredienser

  • 275 g kokosflingor
  • 100 g hackad halvsötad choklad
  • 1,6 dl sötad kondenserad mjölk
  • 1 tsk vanilj
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader.
    2. Blanda kokosflingor, hackad choklad, mjölk och vanilj i en medelstor skål; rör om med kakslev tills de är väl blandade.
    3. Droppa dryga teskedar deg med 5 cm mellanrum på bakplåtspapperklädda plåtar.
    4. Tryck lätt på degen med baksidan av en matsked på kakorna för att platta till dem något.
    5. Grädda i 10 minuter till 12 minuter eller tills de är lätt gulbruna. Låt kakorna stå på kakplåtarna 1 minut. Förflytta kakorna med en slev till gallret; låt dem svalna helt.
    6. Lagra dem tätt intäckta i rumstemperatur. Dessa kakor bör inte gärna frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gunlis56 19 november 2010

    Vad är sötad kondenserad mjölk??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben