Choklad och kola tårta

Serverar: 8 portioner

Ljuvlig

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • smör (till formen)
  • ströbröd (till formen)
  • Kolakräm
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner det i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
    2. Lägg tårtan på ett fat och bred över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna, eller häll på krämen på kakan medan den är kvar i formen och låt stelna. (Låter man sen kakan stå i kylen ett dygn så blir kolatoppingen mer som fudge, gott vilket som!) Garnera med exotiska frukter. Servera med vispadgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    akerhag 6 november 2013

    Hej! Jag undrar bara om det skall vara 3dl grädde i kolakrämen, eller är det 3dl vispad grädde som tillbehör, du menar? Den låter supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben