Mörk choklad och kola paj

Serverar: 10 portioner

Så underbart gott med det lilla kolalagret under chokladfyllningen, som en tryffel! Njut pajen som den är, med hallon, en klick vispad mellangrädde eller en kula vaniljglass

Ingredienser

  • Deg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 1 tub kolasås, ca 2 dl (Ohoj)
  • Chokladfyllning
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör ihop mjöl, socker, kakao och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt smöret och finfördela. Blanda ner äggulor och vatten, forma till en deg.
    3. Tryck ut degen i en 24 cm pajform, en bit upp på kanten. Kyl den 30 min.
    4. Pricka pajdegen med gaffel och tryck fast en aluminiumfolieremsa längs pajkanten, så att den hålls på plats under gräddningen. Förgrädda i ugnen 12 min.
    5. Chokladfyllning: Vispa socker och ägg tjockt och fluffigt. Smält chokladen och smöret tillsammans, rör ner i äggsmeten.
    6. Bre ut kolasåsen över pajbottnen. Skeda över chokladfyllningen.
    7. Grädda 12 min i ugnen. Låt kallna i formen innan den skärs upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica99 18 januari 2009

    Serverade den precis uttagen från kylskåpet. Behövde lite tid för att komma i rumstemp blev godare då. Tyvärr hade jag min paj innne lite förlänge andra gräddningen. Uppskattad av gäster och värdpar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben