En perfekt helgkaka!
Ingredienser
Botten
150 g smör
250 g digestive
25 g socker
Chokladfyllning
175 g mörk choklad ( gärna med hög kakaohalt )
250 g cream cheese
Rivet skal av 2 apelsiner
75 g socker
2 äggulor
2 1/2 dl grädde
Hallonpuré
200 g frusna hallon
4-5 msk. florsocker
Pynt
Riven choklad
Rivet apelsinskal
Instruktioner
- Smula sönder Digestive kexen och lägg det i en form (ca. 25 cm).
- Smält smöret och tillsätt sockret, blanda. Häll det sedan över de sönder smulade kexen. Tryck försiktigt till röran över kexen och låt stå i kylskåp i ca 15 min.
- Under tiden smältes chokladen i en skål över ett vattenbad.
Vispa grädden. Vispa samman ost, apelsin, socker och äggulorna. Vänd ner den varma chokladen och ostblandningen.
- Vispa äggen hårt och vänd sedan ner dem i chokladblandningen. Fördela chokladmoussen över kexen och ställ in i kylskåpet i 1 timme eller tills smeten är fast. Pynta med choklad och apelsin.
- Servera med hallonpuré. Hallonen mosas med en gaffel och blandas sedan samman med florsockret.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...