Choklad och ostkaka

Serverar: 4-6 portioner

En perfekt helgkaka!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 250 g digestive
  • 25 g socker
  • Chokladfyllning
  • 175 g mörk choklad ( gärna med hög kakaohalt )
  • 250 g cream cheese
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • 75 g socker
  • 2 äggulor
  • 2 1/2 dl grädde
  • Hallonpuré
  • 200 g frusna hallon
  • 4-5 msk. florsocker
  • Pynt
  • Riven choklad
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Smula sönder Digestive kexen och lägg det i en form (ca. 25 cm).
    2. Smält smöret och tillsätt sockret, blanda. Häll det sedan över de sönder smulade kexen. Tryck försiktigt till röran över kexen och låt stå i kylskåp i ca 15 min.
    3. Under tiden smältes chokladen i en skål över ett vattenbad. Vispa grädden. Vispa samman ost, apelsin, socker och äggulorna. Vänd ner den varma chokladen och ostblandningen.
    4. Vispa äggen hårt och vänd sedan ner dem i chokladblandningen. Fördela chokladmoussen över kexen och ställ in i kylskåpet i 1 timme eller tills smeten är fast. Pynta med choklad och apelsin.
    5. Servera med hallonpuré. Hallonen mosas med en gaffel och blandas sedan samman med florsockret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben