Choklad och pistage biscotti

Choklad...

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad , bruten i bitar
  • 25 g lättsaltat smör
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g strösocker
  • 50 g polenta
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 tsk konjak
  • 1 ägg , lätt uppvispat
  • 75 g pistaschnötter
  • florsocker , att sikta över
  • Instruktioner

    1. 1. Smörj en bakplåt lätt. Lägg chokladen i en värmetålig skål tillsammans med smöret över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Ta av från värmen och låt svalna en aning.
    2. 2. Sikta ner mjölet och bakpulvret i en skål. Tillsätt sockret, polentan, citronskalet, konjaken, ägget och pistaschnötterna.
    3. 3. Tillsätt chokladblandningen och rör samman till en lös deg. Dela degen i 2 delar. Mjöla händerna lätt och forma degbitarna till rullar, ca 28 cm långa.
    4. 4. Flytta över degrullarna till den smorda plåten och platta till dem så att de blir ca 2 cm tjocka. Grädda i 160°C i 30 minuter tills de har jäst upp och känns fasta.
    5. 5. Låt svalna. Skär upp längden i skivor på snedden till tunna kex. Lägg skivorna på plåten igen med lite mellanrum mellan kexen och grädda dem i ytterligare 10 minuter tills de är knapriga.
    6. 6. Lägg kexen på galler för att svalna. Sikta florsocker över och förvara dem i en lufttät burk i upp till en vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben