Choklad och toscakaka

Ej hunnit provbaka ännu men verkar jättesmarrig!

Ingredienser

  • Kaka
  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Tosca
  • 200 g hasselnötter
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca 24 cm i diameter. Vispa smör och socker riktigt pösigt. Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att hälla i sirapen. Blanda ihop kakao, salt och vetemjöl och häll sedan ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    2. Tosca: Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter, tills du ser att skalet börjar spricka. Ta ut dem och gnugga i en handduk för att lossa skalet, låt svalna och grovhacka sedan nötterna. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner socker, mjöl och mjölk. Låt sjuda i ett par minuter tills det börjat tjockna. Rör ner de rostade nötterna.
    3. Ta ut kakan från ugnen. Fördela toscan över kakan. Grädda sedan i ytterligare ca 15 minuter tills toscan fått färg.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben