Choklad tårta Gateau

Serverar: 8 portioner

Supersmarrig lite kladdig chokladtårta med Valnötter

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 200 g blockchoklad
  • 1 msk pulverkaffe (upplöst i 2 msk hett vatten)
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl hackade Valnötter eller hasselnötter
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjöl
  • Garnering
  • 100 g smält blockchoklad hälles över den avsvalnade kakan
  • servera med
  • Vispad grädde till eller spritsa 1 dl grädde ovanpå
  • Instruktioner

    Smörj en rund form , ströa med ströbröd! Smält smöret , Lägg i blockchokladen i det smälta smöret rör tills chokladen är smält Blanda i kaffet Vispa ägg och socker Rör ner chokladsmeten , nötter, mjölet och vaniljsockret Grädda i ca 30-35 min 200 grader Kakan skall vara ganska kladdig!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben