Onyttigt och fullt med kalorier, alldeles underbart när det gäller choklad! Synda och njut!
Ingredienser
4 ägg
2½ dl rårörsocker
5 msk grädde
2½ dl gammaldags mjölk
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk malen kanel
1 nypa riven muskot
200 g riven mörk choklad
Oskivat bröd
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C. Slå sedan i ägg, socker, grädde, mjölk, vaniljextrakt, kanel och muskot i en stor skål och låt vila.
- Skär brödet i ganska tjocka bitar och gröp ur en aning i mitten så att det blir en liten ficka i mitten av brödet. Fyll fickan ordentligt med choklad och lägg den andra brödskivan ovanpå. Lägg sedan de fyllda brödskivorna i skålen med äggblandningen där de får dra i någon minut. Stek dem sedan försiktigt i smör tills de blir gyllenbruna.
- Lägg slutligen denna chokladtoast på en ugnsfast form och låt den stå i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills chokladen smält ordentligt. Serveras lämpligen med lönnsirap och grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)