Choklad Toast

Serverar: 1 portioner

Onyttigt och fullt med kalorier, alldeles underbart när det gäller choklad! Synda och njut!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl rårörsocker
  • 5 msk grädde
  • 2½ dl gammaldags mjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 nypa riven muskot
  • 200 g riven mörk choklad
  • Oskivat bröd
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C. Slå sedan i ägg, socker, grädde, mjölk, vaniljextrakt, kanel och muskot i en stor skål och låt vila.
    2. Skär brödet i ganska tjocka bitar och gröp ur en aning i mitten så att det blir en liten ficka i mitten av brödet. Fyll fickan ordentligt med choklad och lägg den andra brödskivan ovanpå. Lägg sedan de fyllda brödskivorna i skålen med äggblandningen där de får dra i någon minut. Stek dem sedan försiktigt i smör tills de blir gyllenbruna.
    3. Lägg slutligen denna chokladtoast på en ugnsfast form och låt den stå i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills chokladen smält ordentligt. Serveras lämpligen med lönnsirap och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben