Toast Skagen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En klassisk förrätt som fått många efterföljare.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 dl finklippt dill
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 tsk pressad citron
  • 4 formbrödsskivor
  • 2 msk smör eller margarin
  • Majonnäs
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl olja
  • Garnering
  • 50 g löjrm
  • dillvippor
  • Instruktioner

    1. Börja med majonnäsen. Blanda äggula, senap, vinäger och salt i en matberedare eller skål.
    2. Häll oljan försiktigt i en smal stråle medan maskinen är igång. Eller vispa kraftigt ner oljan i skålen, helst med elvisp. Ställ den kallt.
    3. Skala räkorna. Hacka dem grovt.
    4. Blanda räkor och dill samt tillsätt 1 dl av majonnäsen. Smaka av med vitpeppar och citronsaft.
    5. Ta ut 4 rundlar ur brödskivorna med mått eller ett glas.
    6. Stek rödrundlarna frasiga i matfett
    7. Lägg brödrundlarna på assietter. Fördela med en löjromsklick och en dillvippa.
    8. Servera genast.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1
    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben