Toast Skagen
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
En klassisk förrätt som fått många efterföljare.
Ingredienser
500 g räkor med skal
0,5 dl finklippt dill
1 krm vitpeppar
1-2 tsk pressad citron
4 formbrödsskivor
2 msk smör eller margarin
Majonnäs
1 äggula
1 msk senap
0,5 msk vinäger
0,5 tsk salt
2,5 dl olja
Garnering
50 g löjrm
dillvippor
Instruktioner
Börja med majonnäsen. Blanda äggula, senap, vinäger och salt i en matberedare eller skål.
Häll oljan försiktigt i en smal stråle medan maskinen är igång. Eller vispa kraftigt ner oljan i skålen, helst med elvisp. Ställ den kallt.
Skala räkorna. Hacka dem grovt.
Blanda räkor och dill samt tillsätt 1 dl av majonnäsen. Smaka av med vitpeppar och citronsaft.
Ta ut 4 rundlar ur brödskivorna med mått eller ett glas.
Stek rödrundlarna frasiga i matfett
Lägg brödrundlarna på assietter. Fördela med en löjromsklick och en dillvippa.
Servera genast.
Liknande recept
Toast skagen extra
4.6
25 min
4
5
En fet toast Skagen!
30 min
2
1
Toast med brie, rödbetor och valnötter
4
2
Africana toast
20 min
2
1
Grov toast
5 min
1
Vegan Toast
3
10 min
2
1
Annorlunda skagen korg a´la Ankar
5
4
Lax toast
6
Toast Olivia
4
20 min
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!