Chokladälskarens jordgubbsdröm

Serverar: 12 portioner

Försvinnande goood paj ............. Du måste bara prova!!!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 50 g mandelmassa
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 3 msk florsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 125 g smör i tärningar
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g vit blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g smör i bitar
  • Till garnering
  • 200 g skivade jordgubbar
  • 2 msk riven vit choklad
  • Instruktioner

    1. Riv och blanda mandelmassan med mjöl, kakao, florsocker och rivet apelsinskal. Nyp ihop med smöret och vattnet till en mjuk deg.
    2. Kavla och tryck ut den i en stor, 27 cm diam, form med löstagbar kant (i mindre form får du deg över). Kyl en halvtimma.
    3. Värm ugnen till 200 grader och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min tills det ser torrt ut. Låt svalna.
    4. Fyllning: värm grädden och smält chokladen försiktigt i den.
    5. Ta av från värmen och rör ner smöret till det smält. Häll krämen i pajskalet och låt pajen stelna i kyl ett par timmar eller till nästa dag.
    6. Garnera med skivade jordgubbar och riven vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben