Världens godaste chokladbollar enligt min mening! Kommentera och sätt gärna betyg så att andra kan få ta del av dessa underbara chokladbollar.
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
3 msk nutella
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
Kokosflingor
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull.
Smula sönder havregrynen (en stavmixer är bra till detta).
Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao och havregrynen i en bunke. Tillsätt kaffet, nutellan och det smälta smöret. Rör om till en fin massa och ställ in i frysen i ca 15 minuter tills det stelnat lite.
Forma bollar och rulla i kokosflingor.
Låt chokladbollarna ligga i kylskåpet en stund så att dom stelnar lite.
Älskar choklad bollar och nutella så detta ska absolut provas! :)
dolores16 mars 2011
Mycket goda men tror jag skall "lyxa" till med lite mer nutella i nästa gång.
mexiko1219 januari 2012
godaste chokladbollar jag någonsin ätit!! jag smulade inte grynen något, men kan tänka mig att det skulle gjort dem ännu lyxigare!! en klar femma!
mysss20 januari 2012
Ska testa dessa i helgen, ser hur gott som helst ut =)
Men jag undrar bara om det är nödvändigt att smälta smöret först? Och in i frys o grejer.. Kan man inte bara gegga ihop allt som vanligt?
Calzanetto20 januari 2012
.
Calzanetto20 januari 2012
Självklart kan du "gegga" ihop allt, men då kommer det tyvärr inte smaka som i receptet. Anledningen till att man smälter smöret är att de krossade havregrynen absorberar det smälta smöret och alla smaker bättre (vilket inte händer när smöret ej är smält) Det smälta smöret löser även upp sockret så att man slipper känna sockerkristallerna i bollarna.
Anledningen till att du ska lägga in satsen i frysen en stund, är för att satsen snarare är en smet än en massa. Efter att den vart i frysen blir smeten en mer lätthanterlig massa att enkelt forma bollar av. Det kan verka omständigt med alla olika steg, men jag rekommenderar att du gör efter receptet då de blir väldigt goda!
Älskar choklad bollar och nutella så detta ska absolut provas! :)
Mycket goda men tror jag skall "lyxa" till med lite mer nutella i nästa gång.
godaste chokladbollar jag någonsin ätit!! jag smulade inte grynen något, men kan tänka mig att det skulle gjort dem ännu lyxigare!! en klar femma!
Ska testa dessa i helgen, ser hur gott som helst ut =) Men jag undrar bara om det är nödvändigt att smälta smöret först? Och in i frys o grejer.. Kan man inte bara gegga ihop allt som vanligt?
.
Självklart kan du "gegga" ihop allt, men då kommer det tyvärr inte smaka som i receptet. Anledningen till att man smälter smöret är att de krossade havregrynen absorberar det smälta smöret och alla smaker bättre (vilket inte händer när smöret ej är smält) Det smälta smöret löser även upp sockret så att man slipper känna sockerkristallerna i bollarna. Anledningen till att du ska lägga in satsen i frysen en stund, är för att satsen snarare är en smet än en massa. Efter att den vart i frysen blir smeten en mer lätthanterlig massa att enkelt forma bollar av. Det kan verka omständigt med alla olika steg, men jag rekommenderar att du gör efter receptet då de blir väldigt goda!
Sååå goda!! :-)
Supergoda!! :-)