Chokladbollsfyllning till tårta

Serverar: 1 portioner

Chokladbollsfyllning som räcker till 2 lager á 20 cm botten. En favorit hos barnen och alla chokladbollsälskare. Självklart går det bra att halvera receptet, och sedan göra en annan fyllning till det andra lagret. Glasskräm, chokladfluff och olika sorters fruktmousse är bra som smakkombinationer.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 3 msk kakao
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt kaffe
  • 1-2 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler
  • 1-2 dl vispad grädde
  • Ca 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe. Vispa tills allt är väl blandat. I en annan skål förbered 1 dl vaniljkräm och vispa grädde i en annan. Med hjälp av en slev, blanda nu ihop allt i de 3 skålarna. Börja med den mindre mängden grädde och vaniljkräm, öka sedan på ifall du vill ha fyllningen lite lösare.
    2. Bred ut hälften av fyllningen på en tårtbotten och strö över kokos. Lägg på nästa tårtbotten och bred ut resten av fyllningen, strö över kokos. Lägg på sista tårtbotten och garnera.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben