Chokladdoppad chokladkola med flingsalt

Serverar: 40-50 portioner

Riktigt goda chokladkolor med tydlig chokladsmak. Brukar göra som så att halva satsen doppas i choklad och strös med flingsalt, medans andra halvan virades in i smörpapper. Kolorna kommer bli hårdaå och sega och de smälter i munnen.

Ingredienser

  • 3 msk kakao
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk mjölkchoklad till doppning
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka tills temperaturen visar 135 grader. Häll över på bakplåtspapper som lagts i en form (jag använder en lasagneform) och låt den halvt stelna innan den skärs upp. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa varje kola innan den läggs på bakplåtspapper. Låt stelna och förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben