Chokladdoppad hallonkola

Serverar: 25 portioner

Magnifika kolor med bästa smakkompisarna choklad och hallon.

Ingredienser

  • 150 g frysta hallon
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk ljus sirap
  • Topping
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk frystorkade hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Blanda hallonpurén med övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
    2. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123 grader. Rör inte om. Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
    3. Skär upp kolan i fyrkantiga bitar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben