Chokladdoppad hallonmarmelad

Hallon och mörk choklad är en oslagbar kombination. Julgodis.

Ingredienser

  • 500 g frysta hallon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 3 msk pektin
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Koka upp hallon och vatten och mosa sedan med en elvisp. Pressa massan genom en sil och häll i en ren kastrull. Häll i socker och pektin och koka i ca 20 minuter tills såsen tjocknat något. Klä en form ( ca 10 x 20 cm ) med bakplåtspapper och häll i marmeladen. Låt marmeladen stelna ett dygn och skär den sedan i bitar. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa marmeladbitarna. Tryck ner en skållad mandel på toppen på varje bit och låt stelna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben