Chokladdoppade cookies

Serverar: 30 portioner

Naggande goda kakor med mycket chokladsmak. Supergoda till ett glas kall mjölk.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl brun farin
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 150 g grovt hackad mörk choklad
  • Garnering
  • 100 g ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör, vaniljsocker och brun farin poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och havregryn. Blanda till en smidig deg. Vänd ner hackade nötter och choklad.
    3. Rulla till runda kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna helt.
    4. Smält den ljusa chokladen över vattenbad. Doppa undersidan av kakan i chokladen. Lägg den upp och ned så att chokladen får stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben