Chokladdoppade havrebollar

Serverar: 10-12 portioner

Kalasgoda och extra lyxiga havrebollar med en touch av kokos, doppade i mörk choklad och rullade i chokladströssel.

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl riven kokos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2½ dl florsocker
  • ½ dl starkt kaffe
  • Eventuellt 1 msk vatten
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad, smält
  • 125-150 g chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop havregryn och smör i en bunke. Tillsätt kokos, vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig och formbar. Tillsätt vatten vid behov.
    2. Rulla runda bollar i önskad storlek. Låt dem stå i frysen i ca 30 minuter. Chokladen stelnar snabbare om bollarna är nedkylda.
    3. Doppa havrebollarna i den smälta chokladen. Rulla dem i chokladströssel och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna. Förvara bollarna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben