Chokladdoppade kokostoppar med apelsinsmak

Serverar: 10 portioner

Kokos, apelsin och mörk choklad. Resultatet smakar ljuvligt. Gör dubbel sats direkt!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 stor apelsin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • ½ dl mörka chokladknappar (Odense)
  • 1 påse kokosflingor, 200 g
  • Garnering
  • 100 g mörk apelsinchoklad, 70%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält 50 g smör och låt det svalna. Skölj apelsinen och riv av det yttersta skalet. Blanda smöret med socker, ägg, äggvita, apelsinskal, chokladknappar och kokosflingor. Låt stå ca 15 minuter för att svälla.
    3. Klicka ut och forma toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
    4. Bryt chokladen i bitar och smält försiktigt i mikro. Doppa undersidan av topparna i chokladen. Ställ på bakplåtspapper för att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben