Chokladdoppade popcorn

Serverar: 2-6 portioner

Tid: 35 minuter

Dessa popcorn är perfekta att göra som snacks en härlig hemmakväll, lite kladdigt men värt besväret.

Ingredienser

  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk margain
  • 200 g choklad (valfri sort)
  • 1 dl icke poppade popcorn
  • (olja till poppning)
  • Instruktioner

    1. Poppa popcorn i en kastrull. Koka sedan sirap socker och smör i en kastrull, låt koka tills det klarar kulprovet (det skabli en hård kula).
    2. Lägg därefter ut popcorn på bakplåtspapper och ringla över "socker smeten" se till att alla popcorn blir täckta (det gör inget om det blir mindre eller mer på dem).
    3. Låt svalna och dela sedan popcornen till mindre bitar (ca 1-2 popcorn/ bit). Smält choklad, ringla över och låt sedan svalna. dela popcornen igen. Lägg popcornen i en skål (kan läggas in i kylen om popcornen inte har hunnit svalna)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben