Chokladfavorit

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 150 g Valrhonachoklad
  • 75 g osaltat smör
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • hallon
  • Instruktioner

    Inhandla chokald med hög kakaohalt, ca 75%, gärna Valrhona. Smält 75 g osaltat smör, tag kastrull från platta och låt den hackade chokladen långsamt smälta däri. Vispa samtidigt 2 äggulor och 1 ägg med 2 msk socker i ca 10 min. Vända sakta ner chokladen i få tag.Lägg hallon i portionsformar och fyll på med choladsmeten, inte ända upp till kanten, den sväller som en sufflé i ugnens 225 grader i 10 minuter. Servera direkt, en lite citronmelisskvist och ett glas Tokaij.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben