Chokladfavoriter med kokostosca

Tid: 1 timme

Läckerbitar

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 2 dl kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Kokostosca
  • 300 g kokos
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter. Smält smöret
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och rör samman. Tillsätt det smälta smöret.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 200 grader, 10-15 min. Kakan måste få lite yta.
    4. Koka under tiden samman kokos, sirap, vispgrädde och smör till en tjock smet, gärna i en stekpanna med höga kanter. Rör hela tiden.
    5. Ta ut formen ur ugnen och häll kokossmeten så jämnt du kan över chokladkakan. Grädda i ytterligare ca 20 min. Låt svalna och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben