Chokladfavoriter på ett klick
Lite lagom sega och goda kokoskakor med choklad och hasselnötter.
Precis en sån man gärna njuter till en kopp nybryggt kaffe på eftermiddagen! Och de går utmärkt att förvara i en tättslutande burk i frysen.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
25 g hasselnötter
4 ½ dl kokosflingor
2 msk kakao
Ca 25 g mörk choklad
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Mal nötterna och blanda med kokos och kakao. Rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med smöret.
- Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Ca 9 kakor på en plåt blir lagom.
- Grädda i mitten av ugnen i 200º i 7-8 minuter. Låt svalna.
- Garnering:
Smält chokladen och rippla den över kakorna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Kanonenkla kakor som blev härligt sega och goda. De har en aning av nötsmak, verkligen gott. Dessa kommer jag att baka fler gånger.