Chokladflan med frukt

Serverar: 8 portioner

Friskt och utsökt gott. En chokladmördeg fylls med fruktig kräm och saftiga frukter. Bestäm själv vilka frukter du vill använda.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • matfett till formen
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • Kräm
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Dekoration
  • 250 g jordgubbar
  • 4 kiwifrukter
  • 4 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, kakao, socker och vaniljsocker i en skål. Lägg i matfett i bitar och blanda ihop. Blanda ner ägg och salt och arbeta till en jämn deg. Täck över och ställ kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form, 28 cm i diameter, med matfett. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä sedan formen med degen. Stick små hål i bottnen med en gaffel och ställ den kallt i 15 minuter. Sätt in pajen i ugnen och baka 10-15 minuter. Låt pajbottnen svalna.
    3. Ansa, skölj och skiva jordgubbarna. Skala kiwin och skär den i skivor. Skär apelsinen i klyftor.
    4. Vispa crème fraichen och socker till en luftig smet. Blanda ner skal och saft från citronen. Lägg ihop och dekorera tårtan. Bred krämen jämnt över pajbottnen och lägg på frukten i en stjärnform eller i ringar från mitten. Servera ev överbliven kräm vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben