Chokladfondant med nutella

Recept från Allt om mat.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl nutella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka chokladen och smält den med smör på svag värme i en liten kastrull. Sikta ner kakao, mjöl, vaniljsocker och salt. Vispa ägg och florsocker fluffigt och vänd ner det i chokladsmeten. Vispa i grädden.
    3. Smörj och mjöla fondantformarna . Fyll formarna till 2/3 och klicka sedan i en tesked nutella i mitten av varje form.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna en aning och vänd upp och ner på en assiett eller servera direkt ur formen. Serveras med glass eller grädde och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben