Enkel men god efterrätt som bara tar några minuter att fixa!
Ingredienser
100 gram smör
150 gram mörk choklad, gärna 70%
2 äggulor
1 ägg
½ dl strösocker
Instruktioner
- Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
- Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. (Beroende på vad du har för ugn)
Servera med vaniljglass och färska bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Årets gröna kock
Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...