Chokladfondant

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel men god efterrätt som bara tar några minuter att fixa!

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 150 gram mörk choklad, gärna 70%
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
    2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
    3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. (Beroende på vad du har för ugn) Servera med vaniljglass och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets gröna kock
    Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben