En kladdig chokladbakelse som ska vara krämig i mitten. Servera den ljummen med vaniljglass av fin kvalitet och en passionerad jordgubbsallad.
Ingredienser
Fondant
75 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 st ägg
4 msk strösocker
Fruktsallad
250 g färska jordgubbar
1 msk strösocker
4 st passionsfrukter
Vaniljglass, av god kvalitet
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra formar eller aluminiumformar med smält smör eller flytande margarin.
Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter.
Medan bakelserna är i ugnen gör du salladen genom att skölja, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Skeda i passionsfrukten och rör om. Låt bakelserna svalna något före servering.
Har gjort detta recept flera gånger (hittade det dock på en chokladblogg), och serverat med olika tillbehör varje gång. Alltid en succe, godare ju bättre kvalité på chokladen.
mallu1613 mars 2010
Verkligen jättegott! Och inte särskilt svårt att göra. Perfekt avslutning på en god middag. Högst betyg!
PethraD14 mars 2010
Fantastiskt gott! Enkla att göra, goda att äta. De riktigt smälter i munnen.
Jag förberedde smeten och hällde den i formar som sedan fick stå i kylskåpet fram tills det närmade sig "desserttajm".
Hade ingen passionsfrukt utan det fick duga endast med jordgubbar och vaniljglass. Så gott!!! Receptet rekommenderas varmt!
hertzbo6 januari 2012
Väldigt god chokladsmak och lagom rinnig. Dessutom väldigt uppskattad bland vänner och familj.
AndersW016 juli 2012
Kanon, hittade dock det på annan sida först. Efter lite klickande (och en del expertkommentarer) körde jag på 200° och 8,5 min istället, blev MKT BRA!!!
Ungarna älskar det och man framstår som en expert i köket!
Har gjort detta recept flera gånger (hittade det dock på en chokladblogg), och serverat med olika tillbehör varje gång. Alltid en succe, godare ju bättre kvalité på chokladen.
Verkligen jättegott! Och inte särskilt svårt att göra. Perfekt avslutning på en god middag. Högst betyg!
Fantastiskt gott! Enkla att göra, goda att äta. De riktigt smälter i munnen. Jag förberedde smeten och hällde den i formar som sedan fick stå i kylskåpet fram tills det närmade sig "desserttajm". Hade ingen passionsfrukt utan det fick duga endast med jordgubbar och vaniljglass. Så gott!!! Receptet rekommenderas varmt!
Väldigt god chokladsmak och lagom rinnig. Dessutom väldigt uppskattad bland vänner och familj.
Kanon, hittade dock det på annan sida först. Efter lite klickande (och en del expertkommentarer) körde jag på 200° och 8,5 min istället, blev MKT BRA!!! Ungarna älskar det och man framstår som en expert i köket!