Chokladfondant med körsbärssorbet

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Riktigt god kombination

Ingredienser

  • 15 små vita koppar
  • 112,5 g osaltat smör till formarna
  • Chokladfondant
  • 500 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 500 g mörk choklad
  • 10 ägg
  • 10 äggulor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Körsbärssorbet
  • 1,60 kg körsbär
  • 7 dl vatten
  • 7 dl socker
  • 2 citroner
  • 2 dl körsbärslikör
  • 4 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sorbet: Skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Kör körsbären i en mixer till en slät massa. Pressa citronen, häll ner citronjuice, sockerlag och körsbärslikör och fortsätt att mixa. Vispa äggvitan tills den är fast. Rör försiktigt ihop sorbeten med äggvitan. Kör smeten i en glassmaskin tills den fryst eller häll upp smeten i en 1 literform, plasta in och ställ i frysen. Rör i så fall om i sorbeten några gånger under infrysningen så att vätskan inte sjunker till botten. Sorbeten skall vara minst två timmar i frysen.
    2. Fondant: Sätt ugnen på 200°c. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron eller i vattenbad. Rör ner chokladen i smörvispet. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans i en seperat bunke och bland ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet och fördela smeten i värmetåliga smorda koppar. Baka av på galler i nedre delen av ugnen 8-10 minuter, kanten ska vara gräddad men mitten ska vara lös. Servera med sorbeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    filo 15 mars 2012

    112,5 g osaltat smör till formarna... 112,5?? :)

    Alienne 15 mars 2012

    Filo: :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben