Chokladtårta med hallon och nutella

En supergod tårta med mycket choklad! En frosting med smak av nutella och rårörda hallon på insidan.

Ingredienser

  • Chokladbottnar
  • 5 dl mjöl
  • 5 dl socker
  • 1,5-1,8 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl bryggkaffe
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Choklad Frosting: – (OBS, endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan)
  • 1,5 dl nutella
  • 8 dl florsocker
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 msk espressokaffe
  • Rårörda hallon
  • 400 g Frysta hallon, tinade
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk strösocker
  • 1 nypa vaniljsocker
  • Saft från citron efter smak
  • Dekorationer
  • LysMelk, lösvikt
  • 1 paket Maltesers
  • 1 paket Chokladfingrar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 º C. Förbered två 18 cm formar, med smör och mjöl. Tillsätt mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker till en stor skål, kombinera väl. Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat. Sänk hastigheten och tillsätt försiktigt kaffet till kaksmet. Vispa på hög hastighet under ca 1 minut för att tillföra luft till smeten. Fördela tårtsmeten jämnt mellan de två förberedda pannorna. Grädda i 40-45 minuter, mitt i ugnen tills en tandpetare eller kaka testare införas i mitten kommer ut rena. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 10 minuter.
    2. Strö på socker, florsocker, vanilj, citron på hallonen. Låt dem blöta i 15 minuter, låt överflödig saft rinna av i ett durkslag.
    3. Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig. Kan med fördel få stå till sig i kylskåpet innan den bres på kakan.
    4. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett litet tunt lager av frostingen. Lägg på hallon. Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt. Resterande frosting bres över resten av kakan. Dekorera med (som på bilden): LysMelk, lösvikt Maltesers, 1 paket Chokladfingrar, 1 paket

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gertluddpowwel 5 april 2014

    En riktig goding! Speciellt dagen efter då den saftat till sig!

    PiNkKiLLeR 22 juni 2016

    Smakar den väldigt starkt? Alltså smakar den "mörkt" eftersom det är så mycket kakao å kaffe å grejer.. gillar inte smaken av mörk choklad..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben