Chokladtårta med hallon

Serverar: 8-10 portioner

Chokladtårta med hallon

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 70 g mörk choklad, 70%
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar. Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst. Ställ kallt ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marlene56 23 oktober 2010

    Jättegod jag bytte ut fyllningen med Otaly vaniljsås och la en vanlig chokladkräm över blev god till min födelsedag

    lill-lindqvist 15 november 2010

    Blev uppskattad på farsdag. Någonstans mellan en 4 och en 5 !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben