Chokladglaserad tårta

Jättegott

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1½ dl potatismjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Vaniljkräm
  • Bananer
  • Vispad grädde
  • Chokladganache
  • 1½ dl vispgrädde
  • 125 g mörk choklad
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta i det i äggsmeten. Rör försiktigt ihop allt. Smörj och bröa en rund 24 cm kakform. Häll i smeten och grädda mellan nedersta och mellersta räcket i ugnen i 175° i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela i två eller tre bottnar och fyll med önskad fyllning.
    2. Chokladganache Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden lite snabbt och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält och tillsätt lite smör. Låt svalna innan du glaserar tårtan.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben