Chokladglaserade halvmånar

Serverar: 28 portioner

Gott till kaffet

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Smör eller margarin till plättlaggen
  • Fyllning
  • 1 burk krossad ananas, gärna osötad, ca 375 g
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Ca 28 valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm plättlaggen i ugnen.
    2. Smält matfettet, kyl det. Tillsätt sockret och rör till en ljus, porös smet. Rör ner ett ägg i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten.
    3. Smörj laggen med litet matfett. Lägg ungefär en dessertsked smet i varje urholkning, låt smeten rinna ut litet. Sätt in laggen i ugnen och grädda ca 7 minuter, ta ut plättlaggen och lägg över kakorna på plant underlag.
    4. Låt kakorna kallna. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med ett lager krossad ananas emellan.
    5. Hacka blockchokladen och smält den över vattenbad. Bred chokladen över kakorna och garnera med valnötskärnor. Dela kakorna til halvmånar. Låt dem stå svalt några timmar före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben