Chokladomanens chokladglaserade muffins

Underbara för alla chokladälskare

Ingredienser

  • 55 g rumsvarmt smör
  • 115 g farinsocker
  • 2 stora ägg
  • 115 g vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 25 g kakao
  • 1,25 dl crème fraiche
  • 125 g mörk choklad
  • 2 msk strösocker
  • 1½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera 8 stora eller 12 mindre muffinsformat i en muffinsplåt (eller ställ dubbla formar på en plåt)
    2. Rör smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao slätt med en elvisp i en stor skål. Tänk på att inte röra för länge. Vänd ner crème fraiche med en sked. Fördela smeten i pappersformarna.
    3. Grädda muffinsarna i ca 20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt kallna på galler.
    4. Glasyr: Bryt ner choklad i en skål och smält över vattenbad. Rör om då och då. Låt chokladen svalna något. Vispa sedan ner socker och crème fraiche. Bred eller spritsa glasyren över muffinsen och ställ in i kylskåp så att glasyren stelnar innan servering.
    5. Dekorera gärna med hyvlad choklad.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben