Chokladglass

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 vaniljstång eller ¼ tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 125 g mörk choklad bruten i bitar
  • 3 äggulor
  • ½-1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g chokladbönor eller finhackad mörk choklad
  • Instruktioner

    Skär upp vaniljstången och ta ut fröna. Häll mjölk, vaniljstång (inte vaniljsocker)och choklad i en kastrull. Värm på svag värme tills chokladen har smält. Höj värmen men låt det inte koka. Ta kastrullen från värmen. Lägg på lock och låt stå 20 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa samman äggulor och socker. Rör ner äggblandningen i kastrullen. Värm blandningen på medelhög värme under omrörning tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Häll den i en skål och låt svalna. Vispa ner grädden i den kalla blandningen. (även vaniljsocker om det önskas.) Frys blandningen. Rör igen. Lägg i chokladbönorna eller den hackade chokladen. Frys tills massan är fast. Låt den stå i rumstemperatur 20 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Enkel hemgjord glass
    Egentligen krävs det ganska mycket tid samt en glassmaskin för att kun...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben