Chokladglass

Serverar: 8 portioner

Smarrigt god.

Ingredienser

  • 4 äggula
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g ljus blockchoklad
  • 50 g mjuk nougat
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält nougat och choklad i en skål över en kastrull med sjudande vatten.
    2. Vispa äggulor, flor- och vaniljsocker till en ljus och porös smet. Vispa grädden, inte riktigt hård. Blanda den med smält choklad och nougat och vänd sen ner blandningen i äggsmeten.
    3. Häll smeten i portionsformar eller i en skål som tål frys. Täck över och ställ i frysen, frystid ca 4 timmar. Låt glassen stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska serveras.
    4. Servera gärna med en knaprig kaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bumbis 30 mars 2010

    Underbart god glass. Jag serverade den med en citron/marängpaj. Perfekt med den söta glassen. Ska göra den för andra gången nu i påsk.

    Relaterade Artiklar

    Enkel hemgjord glass
    Egentligen krävs det ganska mycket tid samt en glassmaskin för att kun...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben