Chokladglass på mandelbotten

Serverar: 8-10 portioner

Mm vilken god dessert mycket väl värd att prova.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg (gulor+vitor)
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2-3 msk kakao
  • 75 g finhackad mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Ca 40 g mörk choklad
  • Frysta röda vinbär
  • Mynta,färsk
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan,rör i äggulor. Vispa vitorna hårt och blanda i. Häll smeten i en smord,bröad form med löstagbar kant,ca 26 cm i diameter,täck botten med bakplåtspapper.
    2. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader,20-25 minuter. Låt kallna.
    3. Sjud gulor,socker,kaffegrädde och kakao till en kräm. Får ej koka! Rör i chokladhacket tills det smält. Låt svalna. Rör då och då.
    4. Vispa grädden och vänd ner. Häll krämen på bottnen i formen,bred ut den. Täck med en plastpåse,frys i 4 timmar.
    5. Smält chokladen,fyll en spritspåse. Ringla figurer på smörpapper. Ställ svalt att stelna.
    6. Lossa formen ,lägg upp glassen. Låt stå en stund. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben