Enkel att göra och god. Jappen kan bytas mot center.
Ingredienser
100 g japp
150 g smör
1 dl kakaopulver
3 ½ dl vetemjöl
2 ägg
2 dl socker
3 msk jordnötssmör
200 g mörk choklad
1 ½ dl salta jordnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt jappen i bitar.
Smält smöret i en liten kastrull. Blanda kakao och mjöl i en bunke. Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ner det smälta smöret i kakao och mjölblandningen.
Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck in jappbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Bred ut jordnötssmöret över kakan. Låt svalna.
Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Strö hälften av nötterna över kakan. Ringla över ca 2/3 av chokladen. Strö över resten av nötterna och ringla över resten av chokladen.
Ställ kakan i kylskåpet 2-3 timmar, gärna över natten.