Chokladkolakaka med jordnötter

Serverar: 10 portioner

Enkel att göra och god. Jappen kan bytas mot center.

Ingredienser

  • 100 g japp
  • 150 g smör
  • 1 dl kakaopulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk jordnötssmör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ½ dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt jappen i bitar.
    2. Smält smöret i en liten kastrull. Blanda kakao och mjöl i en bunke. Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ner det smälta smöret i kakao och mjölblandningen.
    3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck in jappbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Bred ut jordnötssmöret över kakan. Låt svalna.
    4. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Strö hälften av nötterna över kakan. Ringla över ca 2/3 av chokladen. Strö över resten av nötterna och ringla över resten av chokladen.
    5. Ställ kakan i kylskåpet 2-3 timmar, gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben