50 g mjölkchoklad eller mörk choklad (ej blockchoklad!)
125 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 tsk vanlijsocker
2 msk kakao
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Haka chokladen i bitar (det är en smaksak hur stora bitar du ska ha). Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål. Blanda sedan smör, socker och vaniljsocker i en annan skål tills det blir mjukt. Blanda sedan ihop allt, förutom vattnet.
När blandningen ser ut som brunt mjöl häller du i vattnet. Rör om. Smeta ut blandningen på en plåt (det ska vara smör eller papper under!). Sätt in ugnen i 8 minuter. Vänta tills den har svalnat litet när du tagit ut den, annars smular den sig.
Nu är den klar att serveras! Du kan ju alltid servera den med grädde eller glass, men om du vill kan du piffa upp den lite till!