Chokladkyssar med mintglasyr
En kyss av söt choklad, krämig tryffel och kylande mint. Dessa små kakor är verkligen en smakupplevelse.
Ingredienser
150 g mandelmassa
75 g smör
2 ägg
Chokladglasyr
150 g mörk choklad
Tryffel
150 g mörk choklad
5 msk vispgrädde
1 msk smör
Mintglasyr
2 dl florsocker
Vatten
Några droppar mintolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassarivet med matfettet. Rör ihop till en smidig och porös smet, för hand eller med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Häll smeten i en liten långpanna, 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Ta med ett runt kakmått, ca 4 cm i diameter, ut 25 kakor.
- Gör chokladglasyren. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen på och runt om varje kaka. Lägg kakorna på bakplåtspapper. Låt dem stelna på en sval plats.
- Gör tryffeln. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Koka upp grädden tillsammans med matfettet. Observera att det går fort då mängden är så liten.
- Blanda under kraftig vispning den heta gräddblandningen med chokladen. Låt tryffelsmeten stelna. Rör i den då och då. Spritsa tryffel i en ring ovanpå kanten av varje kaka.
- Gör mintglasyren. Blanda florsockret med lite vatten. Smaksätt med mintolja. Fyll tryffelringarna med mintglasyren. Låt kakorna stå svalt tills de ska serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)