Mini-chokladmuffins med mintglasyr

Serverar: 40 portioner

Tid: 45 minuter

Enkla och smaskiga.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g flytande margarin
  • Glasyr
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 50 g cream cheese
  • 1/4 dl flytande margarin
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 droppar pepparmyntsolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker tills det är pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och vispa tills smeten är slät. Klicka i smeten i småkaksformar med 2 teskedar, enklast så. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i drygt 10 minuter. Låt svalna.
    2. Glasyren: rör ihop alla ingredienser till en slät kräm. Bre på glasyren på muffinsen med en smörkniv. Strö på lite mintströssel, om du vill.
    3. Låt gärna stå svalt innan servering, och förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben