Chokladtårta med choklad- och mintglasyr

Serverar: 12 portioner

Tårtan kan mycket väl göras helt klar dagen före.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad (70 %)
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 50 g smör
  • 1/2 dl honung
  • Mintglasyr
  • 2 dl florsocker
  • Ca 1 msk vatten
  • 4-5 droppar mintolja
  • Tillbehör
  • Ev vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm form med löstagbar kant. Smörj formen.
    2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
    3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i chokladen och sist mjölet blandat med bakpulver.
    4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Låt den kallna.
    5. Glasyr: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner smöret och låt det smälta i chokladen. Tillsätt honungen. Häll glasyren över kakan och bred ut även på kanterna.
    6. Blanda florsocker och vatten, smaksätt med pepparmintsolja. Häll i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa över chokladglasyren. Låt stelna svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chokladcookie 27 juli 2008

    Jättegod! Man kan inte sluta äta den. Måste baka den igen. En garanterad 5:a. Också lätt att baka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben