Chokladkaka med mintglasyr

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme

Tycker om mint så denna ska jag prova att baka

Ingredienser

  • 200 g smör; smält
  • 2 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 msk pulverkaffe
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten; cirka
  • 2 droppar mintolja
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, socker och äggulor.
    3. Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad tillsammans med pulverkaffet.
    4. Blanda ner mjölet och chokladen i smeten.
    5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten.
    6. Häll smeten i väl smord form med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper.
    7. Grädda i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
    8. Blanda glasyren och bred den över kakan. Strö över chokladströssel.
    9. Tips: Det finns Brownie-mix att köpa och då går kakan extra snabbt att göra. Vill du få kakan ännu godare, smält 150 g blockchoklad och blanda med 1 dl vispgrädde. Dela kakan och bred fyllningen mellan bottnarna.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben