Jordnöts och chokladkyssar med smörkräm

Här är ett recept som går hem i alla läger. Det salta jordnötssmöret ger kakorna en härligt nötig smak.

Ingredienser

  • 3,25 dl farinsocker
  • 125 g osaltat smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 vispat ägg
  • 1½ dl jordnötssmör med bitar i 2 msk mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 85 g grovt riven choklad
  • Smörkräm
  • 3,75 dl florsocker
  • 125 g osaltat smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ger ca 12-15 dubbla kakor
    2. Förvärm ugnen till 200 grader och lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
    3. Häll socker, smör, vaniljsocker och ägg i en skål och vispa till en slät smet. Tillsätt jordnötssmör och mjölk och vispa ner. Sikta ner mjölet och bakpulvret, tillsätt den rivna chokladen och rör tills allt är jämnt blandat.
    4. Dela degen i 24-30 delar, rulla dem till bollar med väl mjölade händer och lägg ut i jämna rader på plåtarna. Tryck ut dem med en sked och grädda i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna.
    5. Ta ut plåtarna ur ugnen och låt kakorna svalna på ett galler.
    6. Smörkräm: Vispa samman ingredienserna till smörkrämen och bred på hälften av kakorna när de kallnat, tryck de andra kakorna ovanpå och servera. kakorna går att förvara utan smörkräm i en lufttät burk i upp till 4-5 dagar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben