Chokladmaränghjärtan med Nutella och passionfrukt

Serverar: 4 portioner

Läcker dessert med frasiga maränger, krämig Nutella och små syrlig passionsfrukt.

Ingredienser

  • Chokladmaränger
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • ½ msk kakao
  • ½ tsk pressad citronsaft
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad
  • 1 ask physalis, ca 100 g
  • 4 msk Nutella
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en riktigt ren och torr bunke. Blanda sockret med kakaon och dutta ner äggvitan tillsammans med citronsaften, lite i taget under vispning, tills du får ett riktigt fast och glansig maräng- du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att det släpper.
    3. Klicka ut 4 hjärtformade maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen och vrid ner ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängerna i ca 2½ timme tills de blivit riktigt torra. Stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar i eftervärmen i minst 1 timme. Låt dem svalna helt på galler.
    4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Doppa physalisfrukterna i chokladen. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper ca 10 minuter i kylen.
    5. Spritsa eller klicka Nutella över marängerna. Vispa grädden fluffig och klicka den ovanpå. Toppa med innanmätet av passionsfrukterna och chokladdoppad physalis. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben