Chokladmarängtårta med mango- och passionspannacotta

Serverar: 8 portioner

Frasiga chokladbottnar varvas med créme chantilly och len pannacotta. 3 underbara smaker i 1!

Ingredienser

  • Chokladmarängbottnar
  • 5 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 70 g mörk choklad
  • Mango- och passionspannacotta
  • 4 gelatinblad
  • 120 g mango
  • 6 passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 4 msk vatten
  • Créme chantilly
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • Garnering
  • Smält choklad
  • Instruktioner

    1. Chokladmarängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa ihop äggvita och socker i en bunke. Värm smeten under omrörning över vattenbad tills sockret smält, ca 2 minuter. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 10 minuter tills smeten är fast och blank. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och vänd ner i marängsmeten. Spritsa 3 runda bottnar, ca 18 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar.
    3. Mango- och passionsfruktspannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa mangon till en puré. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ner i purén. Värm purén med grädde, socker och vatten under omrörning. Rör ner gelatinet och låt smälta. Klä en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie och häll i pannacottan. Låt stå i kyl i minst 2 timmar.
    4. Créme chantilly: Vispa grädde, socker och vaniljpulver fast.
    5. Montering: Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden, lägg på en till botten och bred på resten av grädden. Lägg på pannacottan och den sista bottnen. Låt stå i kyl 1-2 timmar innan servering.
    6. Garnera med smält ringlad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben