Chokladmuffins med frosting

Serverar: 16-20 portioner

Det lite ovanliga med dessa muffins är att de blir krämiga som en kladdkaka – så gott!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Frosting
  • 50 g smör
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
  • 16–20 färska körsbär eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
    3. Klicka ut smeten i pappersformar.
    4. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.
    5. Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kylen. Garnera med t ex körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben