Chokladmuffins med frosting
Serverar: 16-20 portioner
Det lite ovanliga med dessa muffins är att de blir krämiga som en kladdkaka – så gott!
Ingredienser
150 g smör
2½ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Frosting
50 g smör
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
16–20 färska körsbär eller andra bär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
- Klicka ut smeten i pappersformar.
- Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.
- Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kylen.
Garnera med t ex körsbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...