Chokladmuffins med kola

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

God muffins som älskas av barn

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 24 sega chokladkolor typ Dumle
  • Garnering
  • 2 Daim
  • 1 dl florsocker med chokladsmak
  • 1-2 msk vatten
  • Tillbehör
  • 12 pappersformar
  • Instruktioner

    1. Goda och lite sega. Gott även med mintkola eller mintchokladkakor som After Eight i smeten.
    2. 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka. 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver,kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. 4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Tryck ner 2 kolor i varje form. 5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. 6. Låt muffinsen svalna. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med blandningen och häll över krossad daim.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben