Chokladmuffins med kola

Serverar: 12 portioner

Dessa glaserade muffins döljer goda kolor i smeten som gör dem extra goda och lite sega. De går snabbt att baka och det blir garanterat gott.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 24 sega chokladkolor typ Dumle
  • Garnering
  • 2 daim
  • 1 dl florsocker med chokladsmak
  • 1 - 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pappersformar på en bakplåt.
    2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
    4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Tryck ner två kolor i varje form.
    5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Om du väljer att göra lite större muffins behöver de ca 15 minuter för att bli genomgräddade.
    6. Låt muffinsen svalna. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll över krossad daim.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Blacky 29 mars 2008

    Tack för ditt recept, muffinsen var jätte goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben