Chokladmuffins med päron

Serverar: 12 portioner

Choklad och päron är en läcker kombination. Ät dem som mellanmål eller severa på kakbuffén

Ingredienser

  • 100 g matfett
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ST Anjou-päron, fasta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl och sikta ner i smeten. Rör ner matfettet. Skala, kärna ur och tärna ett päron. Vänd ner i smeten och fördela i pappersformar.
    3. Skär det andra päronet i klyftor och stick ner i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kattis63 11 april 2008

    Mums, otroligt gott jag gjorde dom åt mamma o pappa dom hälsar och tackar. Jag smakade oxå.

    kattis63 11 april 2008

    Hej igen. vet inte vad oxå är men gott var det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben