Chokladmuffins med vinbär, vit choklad och pekanströssel

Serverar: 13 portioner

Lyxa till dina muffins med god fyllning av bär och bitar av vit choklad. Toppa med krispigt nötströssel. Gott! Variera med dina favoritbär. Det blir jättegott även med hallon eller blåbär.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl special, 180 g
  • 1 1/4 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kvarg, t.ex. kesella, 10 %
  • 1 dl vatten
  • 125 g röda vinbär
  • ½ msk Maizena majsstärkelse
  • Pekanströssel
  • ½ dl pekannötter
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk rårörsocker
  • 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Finhacka chokladen. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt kvarg och smör. Vispa ihop till en slät smet.
    3. Koka upp vattnet, rör ner det i smeten. Blanda vinbären med majsstärkelsen (men spara 2 msk vinbär och 2 msk choklad till toppingen). Rör ner vinbär och choklad i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en plåt. Fyll smet upp till 3/4 av formarna.
    4. Finhacka nötterna och blanda ihop med övriga ingredienser och resterande choklad. Strö nötströsslet över muffinsarna. Strö över resterande vinbär. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben